Lyssna

Lotta Lundberg samtalar med Lena Andersson och Joel Halldorf under Bokmässan 2022, om hur människans behov av frihet, identitet och självförverkligande förhåller sig till gemenskap, politik och religion.

Lotta Lundberg i samtal om ”Båten” med Dan-Erik Sahlberg på Bokmässan 2022.

Lotta Lundberg medverkar i Nyhetsmorgon i TV4 i samband med utgivningen av ”Båten” 2022.

Lotta Lundberg samtalar med Per Svensson och Ola Larsmo på temat ”Vad ska vi ha fiktionen till” på Existentiell litteraturfestival i Uppsala 2019.

Lotta Lundberg samtalar om sin roman ”Den första kvinnan” med Malou von Sievers i ”efter Tio” på TV4.

Lotta Lundberg samtalar om sin roman ”Den första kvinnan” med biskop emerita Caroline Krook på Existentiell litteraturfestival i Uppsala 2019.

Sveriges Radio P1 – Kulturnytt

Ulrika Knutson recenserar Lotta Lundbergs roman ”Den första kvinnan” i Sveriges Radios Kulturnytt.
2019-04-04

Prata till punkt med ärkebiskopen

Lotta Lundberg och ärkebiskop Antje Jackelén samtalar bland annat om existentiella teman i Lotta Lundbergs författarskap – som identitet, skuld och ”mellanrummet” som kreativitetens hemvist. Det handlar även om kristen tro och det goda samhället.
2015-11-17

Sveriges Radio P1 – Romanpriset 2015

Lotta Lundberg läser ur Timme Noll och tar emot Sveriges Radios Romanpris i direktsändning från Angereds Bibliotek.
2015-03-06

Sveriges Radio P1 – Romanpriset 2015, forts

Roger Svedberg framför sin specialkomponerade vals till Isa, en av huvudpersonerna i romanen Timme Noll.
2015-03-06

Sveriges Radio P1 – Godmorgon världen

Godmorgon världens Sara Stenholm intervjuar Lotta Lundberg om Romanpriset och författarvardagen i Berlin.
2015-03-08

Svenska YLE – Dokumenterat: Mor- och dotterrelationen

Den delikata mor- och dotterrelationen. Om psykoanalys i Timme noll och All denna vinter. Med Negar Skörheten i Helenes minutiöst uppbyggda tillvaro blir uppenbar när hennes mor hälsar på i hennes och pojkvännens nya hem. Modern sveper in med sina självklara anspråk på världen och på sin dotter. Hos Helene känns spänningen i varje nervtråd, alltså den mellan att söka bekräftelse och att vilja vara fri. I Dokumenterat handlar det om mor-dotterrelationens svårighet. Författarna Lotta Lundberg, med romanen Timme noll och Negar Naseh, med Helene i boken Under all denna vinter, träffas för ett samtal tillsammans med Mi Wegelius.
2015-02-08

Svenska YLE – Det är blicken Nelly, alltid blicken

Det är blicken Nelly, alltid blicken. Om boken ”Skynda, kom och se”, tyskt och svenskt trettiotal och skammens Gröna Lund. Med Gundgerd Wikholm.
2008-04-13

Textplusett – Lotta Lundberg

En podcast av Mats Almegård om den litterära texten och en sak till. I avsnitt 6 gästar Lotta Lundberg för ett samtal om hennes senaste roman ”Timme noll”. Samtalet handlar om Berlin, tysk historia, avgörande val i livet, skuld, kärlek och en rad av livets andra stora frågor. Dessutom berättar Lotta om ett spel som har en alldeles speciell betydelse.
2014-11-20

Sveriges Radio P1 – Kulturradion special

Att vara sig själv bredvid den andre – ”Ön” av Lotta Lundberg är en roman som bygger på den sanna historien om nutida kulturkrockar i en pytteliten engelsk koloni. En historia om gränserna för sexuella övergrepp, den vita världens syn på paradiset och nödvändigheten i att finna sin egen sanning, bortom kulturella föreställningar. Jenny Aschenbrenner har träffat Lotta Lundberg i Berlin.
2012-07-20

Sveriges Radio P1 – Den andra världen

Ett fördjupat samtal med Eric Schüldt om klosterliv, bön och kreativitet. Tänk om Gud också är författareFörfattaren Lotta Lundberg stannar en vecka i ett kloster. Mötet med nunnorna, de latinska bönerna och den tystlåtna atmosfären är till en början påfrestande – men efter några dagar blir det till en fantastisk upplevelse. Nu återvänder hon ständigt till detta kloster. Kanske kommer det i slutändan visa sig att även Gud är författare.
2012-04-06

Sveriges Radio P1 – Kulturnytt

Anneli Dufva recenserar Timme noll – ”en omvälvande läsupplevelse om moderskapet, författarskapet och äktenskapet”.
2014-09-04

Utbildningsradion – Författarröster om demokrati: Lotta Lundberg

Lotta Lundbergs författarskap kretsar kring identitet, sexualitet och tabun. Hennes senaste roman ”Ön” kom ut 2012, och hösten 2014 kommer den sjätte romanen ”Timme noll” ut. Här läser hon sin text ”Mitt farliga inre rum” som belyser vikten av integritet. I programmet hör vi även Caroline Krook, präst och biskop emerita i Svenska kyrkan.
2014-07-31

Malmö Gayradio

Om Låta sig hända, Lotta Lundbergs ger sin första intervju som författare. Med Susanne Engler i Malmö Gayradio hösten 1998.

Sveriges Radio P1 – Lundströms bokradio

Lundströms Bokradio är i Berlin. En stad med magnetisk dragningskraft för författare och konstnärer, både som en stad att bo i och en stad att gestalta. Lotta Lundberg har bott här i tio år, vi äter frukost med henne på Literaturhaus, och kliver in i hennes bok Timme noll.
2014-11-15

Sveriges Radio Stockholm

Kim Kärnfalk intervjuar författaren Lotta Lundberg i P4 Radio Stockholm inför utgivningen av den nya boken Timme Noll.
2014-08-25
Rulla till toppen